Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da će biti prva domaća kompanija koja će tržištu ponuditi popularna jela s originalnim italijanskim recepturama, te da će novim brendom obogatiti proizvodni portfolio Sprinda. Sarajevska prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo nedavno je investirala 200.000 KM u novu liniju za proizvodnju tjestenine zahvaljujući kojoj će tržištu ponuditi polugotova smrznuta jela, kao i kvalitetnu svježu tjesteninu. Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da će biti prva domaća kompanija koja će tržištu ponuditi popularna jela s originalnim italijanskim recepturama, te da će novim brendom obogatiti proizvodni portfolio Sprinda. Novi pogon Sprinda ima kapacitet za proizvodnju nekoliko desetaka različitih proizvoda, a kapaciteti zavise upravo od vrste proizvoda.
Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da će biti prva domaća kompanija koja će tržištu ponuditi popularna jela s originalnim italijanskim recepturama, te da će novim brendom obogatiti proizvodni portfolio Sprinda.
Sarajevska prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo nedavno je investirala 200.000 KM u novu liniju za proizvodnju tjestenine zahvaljujući kojoj će tržištu ponuditi polugotova smrznuta jela, kao i kvalitetnu svježu tjesteninu.
Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da će biti prva domaća kompanija koja će tržištu ponuditi popularna jela s originalnim italijanskim recepturama, te da će novim brendom obogatiti proizvodni portfolio Sprinda.
Novi pogon Sprinda ima kapacitet za proizvodnju nekoliko desetaka različitih proizvoda, a kapaciteti zavise upravo od vrste proizvoda.
U prvoj fazi to će biti gotova i polugotova smrznuta jela na bazi tjestenine, a planirana je i proizvodnja svježe tjestenine, saopćeno je iz AS grupacije.