Sprind investirao 200.000 KM u novi pogon za proizvodnju polugotovih jela i tjestenine

Bez autora
Sep 30 2015

Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da će biti prva domaća kompanija koja će tržištu ponuditi popularna jela s originalnim italijanskim recepturama, te da će novim brendom obogatiti proizvodni portfolio Sprinda. Sarajevska prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo nedavno je investirala 200.000 KM u novu liniju za proizvodnju tjestenine zahvaljujući kojoj će tržištu ponuditi polugotova smrznuta jela, kao i kvalitetnu svježu tjesteninu. Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da će biti prva domaća kompanija koja će tržištu ponuditi popularna jela s originalnim italijanskim recepturama, te da će novim brendom obogatiti proizvodni portfolio Sprinda. Novi pogon Sprinda ima kapacitet za proizvodnju nekoliko desetaka različitih proizvoda, a kapaciteti zavise upravo od vrste proizvoda.

Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da će biti prva domaća kompanija koja će tržištu ponuditi popularna jela s originalnim italijanskim recepturama, te da će novim brendom obogatiti proizvodni portfolio Sprinda.

Sarajevska prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo nedavno je investirala 200.000 KM u novu liniju za proizvodnju tjestenine zahvaljujući kojoj će tržištu ponuditi polugotova smrznuta jela, kao i kvalitetnu svježu tjesteninu.

Direktor Sprinda Memnun Trako izjavio je da će biti prva domaća kompanija koja će tržištu ponuditi popularna jela s originalnim italijanskim recepturama, te da će novim brendom obogatiti proizvodni portfolio Sprinda.

Novi pogon Sprinda ima kapacitet za proizvodnju nekoliko desetaka  različitih proizvoda, a kapaciteti zavise upravo od vrste proizvoda.

U prvoj fazi to će biti gotova i polugotova smrznuta jela na bazi tjestenine, a planirana je i proizvodnja svježe tjestenine, saopćeno je iz AS grupacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik